RAM Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Başvurulur?
Bireylerin özel gereksinimlerine odaklanan Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı kuruluşlar, işitme, görme, zihinsel yetersizlik, otizm, işitme kaybı, bedensel yetersizlik, down sendromu, disleksi gibi farklı alanlardaki ihtiyaçlara yönelik rehberlik ve destek sağlamaktadır.
Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM), bireylerin akademik, sosyal, eğitim alanlarında detaylı bir değerlendirme ve tanılama süreci sunar. Bu süreç, çeşitli yetenek, davranışsal ve zeka testleri ile bireyin durumunu tespit ederek, özel eğitim ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmeyi amaçlar.
RAM, bireyin güçlü yönlerini vurgulayarak kişiye özel rehberlik hizmetleri sunar ve eğitim sürecini daha etkili hale getirmeye odaklanır. Bireylerin potansiyellerini en iyi duruma getirmek amacıyla, bu kuruluşlar çok disiplinli bir yaklaşımla çalışarak bireyin tüm gelişimini destekler.
Ram’dan Nasıl Yararlanabilirim
Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ki hizmetlerden (öğrenci ve 18 yaş altı ise velisi ile) okulun yönlendirmesi veya psikiyatri yönlendirmesi ile başvuruda bulunulabilir. Ram randevusu almak için hemen tıklayın.
Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bir Çocuğum Var. Ne Yapmam Gerekiyor?
Öncelikle bir Psikiyatri servisine veya okuyorsa okulunuzda bulunan rehberlik hocasının yönlendirmesi dahilinde doldurulan evrak ve formlarla RAM’lara başvurabilirsiniz.
RAM Merkezindeki Görüşmede Çocuğumun Bir Yetersizlikten Etkilendiği Tespit Edildi. Şimdi Ne Yapmalıyım?
Değerlendirme sonucu raporluk bir durum ortaya çıkmışsa devlet destekli bir eğitim için Sağlık Kuruluna başvurulmalıdır çıkarılan bu kurul raporu doğrultusunda Devlet Destekli MEB e bağlı olan bir Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon merkezinden gerekli eğitimleri alabilirler.